Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Dopravní policajti dostanú 155 platobných terminálov

Dopravní policajti na jeseň dostanú 155 kusov platobných terminálov. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré si od tohto kroku sľubuje jednoduchšie platenie pokút. Začiatkom roka 2020 by mali terminály dostať aj poriadková, železničná, hraničná a cudzinecká polícia. V súčasnosti majú dopravní policajti 55 terminálov. Na snímke terminál s platobnou kartou. Bratislava, 18. septembra 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Dopravní policajti dostanú nové terminály. Viac priestupkov sa tak bude dať riešiť na mieste. Teraz.sk ponúka k tejto veci obrazový materiál.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Dopravní policajti dostanú 155 kusov platobných terminálov. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré si od tohto kroku sľubuje jednoduchšie platenie pokút. Začiatkom roka 2020 by mali terminály dostať aj poriadková, železničná, hraničná a cudzinecká polícia. V súčasnosti majú dopravní policajti 55 terminálov.

Záujem o platbu prostredníctvom platobného terminálu podľa MV rastie. Vďaka možnosti zaplatiť kartou sa tiež znižuje počet správnych konaní a teda aj počet pohľadávok v správe MV.

Ak vodič zaplatí pokutu na mieste, zaplatí menej. V opačnom prípade by totiž musel zaplatiť aj správny poplatok za riešenie priestupku. Polícia mu tiež môže zadržať vodičský preukaz, až kým pokutu neuhradí.