Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 16. september (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Po hlasovaní o odvolaní premiéra parlament pokračuje v riadnej schôdzi
Bratislava

Poslanci Národnej rady budú dnes rozhodovať o odvolaní premiéra Petra Pellegriniho. Takýto návrh prerokovali minulý týždeň na mimoriadnej schôdzi, ktorú iniciovala opozícia. Dôvodom je, že premiér neodvolal Moniku Jankovskú z pozície štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po medializovaní jej údajnej komunikácie s Marianom K. Poslanci budú potom pokračovať v riadnej schôdzi. Čaká ich napríklad opätovná voľba kandidátov na ústavných sudcov. Plénum by tiež malo definitívne rozhodnúť, či sa nezdaniteľná časť základu dane od budúceho roka zvýši tak, ako to navrhujú poslanci za Most-Híd. Zákonodarcovia budú rozhodovať aj o novele z dielne SNS, podľa ktorej má od budúceho roka klesnúť daň z príjmu právnických osôb z 21 na 15 percent. Smer zase navrhuje zmeniť postup určovania minimálnej mzdy.



Vláda SR prispeje okresu Svidník miliónom eur na obnovu a modernizáciu
Giraltovce

Vláda pokračuje vo svojich výjazdových rokovaniach po Slovensku, opäť navštívi východ krajiny. Dnes zasadne v Giraltovciach v okrese Svidník a bude hodnotiť, ako sa darí akčnému plánu rozvoja tohto okresu. Kabinet mu poskytne regionálny príspevok vo výške jeden milión eur. Najviac financií – 300 tisíc – by malo ísť na zastrešenie zimného štadióna vo Svidníku. Peniaze získajú aj ďalšie mestá a obce okresu na modernizačné a rekonštrukčné projekty. Podrobné informácie dodáme v priebehu dňa.

Ministerka G.Matečná zhodnotí stav s africkým morom ošípaných
Košice

Z východu krajiny prinesie regionálny redaktor TASR aj aktuálne informácie o vývoji Afrického moru ošípaných. Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná a riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš zhodnotia v Košiciach momentálnu situáciu výskytu nákazy na území Slovenska. Po prvý raz ju diagnostikovali koncom júla v obci Strážne v okrese Trebišov. Odvtedy sa mor objavil aj v ďalších chovoch. Úrady nariadili aj zrýchlený odstrel diviačej zveri.

VšZP zhodnotí svoje hospodárenie a oznámi organizačné zmeny
Bratislava

Najväčšia zdravotná poisťovňa na Slovensku – Všeobecná zdravotná – bude v Bratislave informovať o svojom hospodárení. Redaktor domácej redakcie prinesie aj informácie o zmluvných vzťahoch tejto poisťovne s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti, ale aj o organizačných zmenách, ktorými chce VšZP skvalitňovať svoje služby pre poistencov.

Slovenskí volejbalisti zabojujú na ME o body proti domácim Belgičanom
Antverpy

Slovenských reprezentantov vo volejbale čaká dnes na ME v Antverpách domáce Belgicko. Slováci majú zatiaľ na konte dve výhry nad Španielskom a Rakúskom a jednu hladkú prehru s favorizovaným Srbskom. Belgicko patrí medzi kvalitné tímy a slovenskí volejbalisti vedia, že cesta k bodom bude ťažká. Navyše, Belgičanov bude hnať vpred aj plná aréna, veď ich duel so Španielskom si pozrelo takmer 5-tisíc divákov. Multimediálne spravodajstvo zo stretnutia pripravia priamo v Belgicku vyslaní reportéri TASR.

O aktuálnom dianí Vás budeme počas dňa informovať v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher