Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Odtajnená správa o činnosti SIS je už zverejnená na webe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/SIS

Správy o činnosti SIS a Vojenského spravodajstva (VS) zamestnávali v piatok poslancov NR SR v úvode siedmeho rokovacieho dňa 31. schôdze parlamentu.

Bratislava 18. mája (TASR) - Správa o činnosti SIS za minulý rok určená pre verejnosť je od piatka v zmysle rozhodnutia riaditeľa Slovenskej informačnej služby Antona Šafárika zverejnená na jej webe www.sis.gov.sk.

"Zverejneniu odtajnenej časti správy o činnosti predchádzala prezentácia materiálu v pléne Národnej rady Slovenskej republiky. Poslanci parlamentu mali možnosť zoznámiť sa so stavom plnenia úloh, o vykonaných činnostiach a dosiahnutých výsledkoch pôsobenia SIS v uplynulom roku. Zverejnenie správy o činnosti služby považuje SIS za štandard v informovanosti občanov SR a ďalší ústretový krok v komunikácii s odbornou a laickou verejnosťou prostredníctvom médií," uviedol v piatok pre TASR hovorca SIS Branislava Zvara.

Správy o činnosti SIS a Vojenského spravodajstva (VS) zamestnávali v piatok poslancov NR SR v úvode siedmeho rokovacieho dňa 31. schôdze parlamentu. Toto rokovanie bolo tradične pre verejnosť a novinárov každý rok neprístupné.