Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

OĽaNO: Kresťania nepodľahli zatrašovaniu, dopriali si vlastný názor

Na archívnej snímke predseda hnutia OľaNO Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Matovič od Čaputovej očakáva v ďalšej časti kampane naďalej úprimnú komunikáciu, veľa odvahy a odhodlania.

Bratislava 17. marca (TASR) - Kresťania nepodľahli zastrašovaniu a opozičné hnutie OĽaNO urobí všetko pre to, aby sa Zuzana Čaputová stala prezidentkou. V stanovisku to deklaruje líder Obyčajných Igor Matovič.

"Pre úspech Zuzany Čaputovej bol podstatný nebývalý záväzok dvojice Robert Mistrík a Zuzana Čaputová, že len jeden z nich pôjde do prvého kola, ktorý sme s nimi vyrokovali, aj keď nám mnohí neverili, že sa nám to podarí. Rovnako dôležité však bolo, že Zuzana Čaputová je skutočne dobrou kandidátkou," odkázal Matovič. On sám je veľmi rád, že podstatná časť slovenských kresťanov nepodľahla zastrašovaniu a volili kandidátku, ktorej dopriali vlastný názor, aj keď s ním nesúhlasia. "Prezident totiž nemá právomoc prijímať zákony. Som rád, že vyhodnotili skutky jednotlivých kandidátov a nepodľahli úmyselne šíreným klamstvám a bludom," povedal.

Matovič od Čaputovej očakáva v ďalšej časti kampane naďalej úprimnú komunikáciu, veľa odvahy a odhodlania. "Očakávam tiež neúnavné potvrdzovanie verejného záväzku byť mostom medzi kresťanmi a liberálmi. Rovnako záväzok nepodporovať agendu LGBTI z pozície prezidentky, keďže prezidenta môžeme mať len jedného - aj pre kresťanov, aj liberálov," myslí si.

Od Maroša Šefčoviča by očakával, aby dokázal odolať pokušeniu používať neférové útoky. "Avšak na doterajší priebeh kampane a mizerný výsledok, Smer-SD zrejme vytiahne tie najprízemnejšie zbrane, ako tomu bolo aj v minulých prezidentských voľbách. V kampani bude naše hnutie stáť za svojimi voličmi, ktorí túžia po nádeji a dobe po Robertovi Ficovi. Preto urobíme všetko pre to, aby sa Zuzana Čaputová stala prezidentkou," dodal Matovič.