Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Orosz:Štátna komisia eviduje niekoľko podnetov pre porušenie moratória

Na Slovensku sa v sobotu o 7.00 h začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej SR. Na snímke predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Ladislav Orosz počas tlačovej konferencie o priebehu predčasných parlamentných volieb 30. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Komisia sa bude zaoberať aj fotením hlasovacích lístkov, ktoré ľudia zverejňujú na sociálnych sieťach. Robia to aj niektorí politici.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Štátna volebná komisia eviduje v súvislosti s predčasnými parlamentnými voľbami niekoľko podnetov pre možné porušenie volebného moratória. Informoval o tom predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Ladislav Orosz.

Komisia sa bude zaoberať aj fotením hlasovacích lístkov, ktoré ľudia zverejňujú na sociálnych sieťach. Robia to aj niektorí politici. "Je to v kompetencii štátnej komisie," reagoval Orosz na otázku TASR.

Priblížil, že štátna volebná komisia začala svoje zasadnutie v sobotu o 9.00 h. "Bude pokračovať v priebehu celého volebného dňa, možno aj v nočných hodinách," dodal s tým, že hlavnou úlohou komisie je v súčasnosti reagovať na podnety od občanov.

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová doplnila, že osemnásť okrskových volebných komisií pre voľbu poštou začne sčítavať hlasy o 18.00 h. "Otváranie návratných obálok prebieha v poriadku," podotkla.