Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Protestujúcich farmárov navštívim na budúci týždeň

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie na rokovaní premiérov krajín Vyšehradskej štvorky a Rakúska v Budapešti 21. júna 2018. Foto: TASR/MTI

Slovenský premiér pripomenul viaceré kroky, ktoré hneď po nástupe na čelo vlády v záujme riešenia problémov poľnohospodárov urobil.

Budapešť 21. júna (TASR) - Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa chce v prvý júlový týždeň stretnúť s protestujúcimi farmármi na východe Slovenska. Odkázal im to vo štvrtok z budapeštianskeho summitu V4.

Pellegrini pripomenul viaceré kroky, ktoré hneď po nástupe na čelo vlády v záujme riešenia problémov poľnohospodárov urobil. Riešenia sa podľa jeho slov nedajú urobiť na ulici ani na zdvorilostných stretnutiach v prezidentskom paláci, alebo niekde inde.

"Mne, žiaľ, dnešný program nedovolil, aby som sa s nimi stretol, ale chcel by som odkázať našim kolegom farmárom, ktorí dorazili do Bratislavy, že mám inú predstavu o našom stretnutí, a chcem im oznámiť, že prvý júlový týždeň vyrazím na východ a pokúsim sa s nimi stretnúť na nejakej konkrétnej malej farme, na ktorej reálne podnikajú," povedal premiér.

Avšak dodal, že mnohé požiadavky farmárov sa priebežne plnia, preto nie je dôvod na nejakú paniku. Otvorených otázok už nie je veľa, aj napriek tomu sa s nimi mienim stretnúť, zdôraznil Pellegrini.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach