Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Schusterovi prajem krásne narodeniny, SR mu za veľa vďačí

Na archívnej snímke bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster. Foto: TASR/Jakub Kotian

Dnes prajem krásne 90. narodeniny Rudolfovi Schusterovi, bývalej hlave nášho štátu, napísal šéf NR SR na sociálnej sieti.

Bratislava 4. januára (TASR) - Rudolf Schuster významne prispel k rozvoju našej štátnosti v čase integrácie a Slovensko mu za veľa vďačí. Pripomenul to predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) pri príležitosti 90. narodenín bývalého prezidenta SR Rudolfa Schustera.



"Dnes prajem krásne 90. narodeniny Rudolfovi Schusterovi, bývalej hlave nášho štátu. Je to šťastná udalosť a teším sa, že sa pán prezident dožil takého vysokého veku," napísal šéf NR SR na sociálnej sieti. Osobitne si váži najmä politickú skúsenosť a slušnosť Schustera, ktoré sú pre výkon prezidentského úradu dôležité. "Ešte raz všetko najlepšie, pán prezident, a ďakujem za celé Slovensko," doplnil.

Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe. Inaugurovaný bol 15. júna 1999 a päťročné funkčné obdobie ukončil 15. júna 2004. Pôsobil tiež ako primátor Košíc, počas Nežnej revolúcie v roku 1989 sa stal prvým ponovembrovým predsedom slovenského parlamentu. Rodák z Medzeva neďaleko Košíc sa vo štvrtok dožíva 90 rokov.