Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

VIDEO: PO ROKOVANÍ VLÁDY V HANDLOVEJ POSTRELILI PREMIÉRA ROBERTA FICA

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Handlová 15. mája (TASR/Teraz.sk) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je po streľbe v Handlovej v život ohrozujúcom stave. Prevážajú ho vrtuľníkom do Banskej Bystrice. Informuje o tom profil predsedu vlády na sociálnej sieti.



Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito.



Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa víta s miestnymi obyvateľmi počas príchodu na výjazdové rokovanie vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR priblížilo, že krátko po 14.30 h dostalo na tiesňovú linku informáciu o postrelenom mužovi v Handlovej. "K 59-ročnému pacientovi sme vyslali záchranársky vrtuľník. Zásah stále prebieha," doplnilo na sociálnej sieti.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) je po streľbe v Handlovej v život ohrozujúcom stave. Prevážajú ho vrtuľníkom do Banskej Bystrice. Informoval o tom Úrad vlády (ÚV) SR.

"Na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej bol na predsedu vlády SR Roberta Fica spáchaný atentát, aktuálne je v život ohrozujúcom stave," uviedol úrad. Vysvetlil, že smeruje do nemocnice do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. "Najbližšie hodiny rozhodnú," doplnil na sociálnej sieti profil predsedu vlády.

Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.
Foto: TASR - Ján Krošlák