Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Pojednávanie v prípade smrti študentky Linh odročili na november

Ilustračné foto Foto: TASR

Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí podnikateľka Daniela K.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Bratislavský mestský súd odročil hlavné pojednávanie v prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynula študentka Linh, na 28. novembra. V utorok pokračovalo výsluchom svedkov. Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí podnikateľka Daniela K. TASR informácie poskytol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Priblížil, že na utorkovom pojednávaní súd vypočul dvoch svedkov a bola prečítaná skoršia výpoveď tretieho neprítomného svedka.

Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke s chodkyňou malo podľa polície prísť na priechode pre chodcov. Mala byť prekročená maximálna dovolená rýchlosť.

Pojednávanie bolo nariadené po tom, ako podnikateľka Daniela K. a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, vydanému okresným súdom v júli 2021. Daniela K. ním bola pôvodne odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov a siedmich mesiacov so štvorročným odkladom. Vinu odmieta.