Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Polícia vyzýva vodičov, cyklistov aj chodcov na väčšiu opatrnosť

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Cyklistom a korčuliarom polícia radí nosiť ochrannú prilbu a chrániče, vodičom zvýšiť pozornosť.

Bratislava 7. júla (TASR) - Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky na väčšiu opatrnosť na cestách. Cyklistom a korčuliarom radí nosiť ochrannú prilbu a chrániče, vodičom zvýšiť pozornosť. A to najmä tam, kde sa môže pohybovať viac cyklistov, chodcov, korčuliarov a najmä detí.

"Pekné počasie láka von cyklistov a korčuliarov. Títo nesmú zabúdať, že sú rovnakými účastníkmi cestnej premávky ako vodiči a musia dodržiavať jej pravidlá," upozorňuje bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Opatrnosť účastníkov cestnej premávky pomôže znížiť počet nehôd či nešťastí na cestách.

V súvislosti s deťmi a vodičmi poukázala na sobotňajšiu (6. 7.) zrážku 10-ročnej cyklistky s autom, ktoré viedla 46-ročná vodička. K incidentu došlo v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Podľa doterajších zistení polície narazila cyklistka z dosiaľ presne nezistených príčin do jazdiaceho vozidla v blízkosti križovatky s Devínskou cestou.

"Dievča, ktoré jazdilo na bicykli v sprievode rodičov, utrpelo zranenia a bolo prevezené do nemocnice. Iné osoby zranené neboli. U vodičky Volkswagenu policajti alkohol dychovou skúškou nezistili," uviedla policajná hovorkyňa s tým, že presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia budú premetom ďalšieho preverovania.