Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Polícia pripomína motorkárom, aby si dávali na cestách pozor

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

V roku 2023 polícia evidovala 579 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov, pri ktorých bolo usmrtených 21 motocyklistov a 76 ťažko zranených.

Bratislava 5. apríla (TASR) - V súvislosti so začínajúcou motocyklovou sezónou polícia pripomína motorkárom, aby si pri jazde dávali pozor a uvedomili si svoju zodpovednosť na cestách. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Pripomíname, že pred prvou jazdou je dôležité zopakovať si základné jazdné zručnosti a pravidlá cestnej premávky. Začínajúcim motorkárom odporúčame absolvovať cvičné jazdy, zúčastniť sa na kurzoch bezpečnej jazdy a poradiť sa so skúsenejšími jazdcami o najlepších praktikách na cestách," radí polícia.

Upozornila aj na nedávne nehody, ktoré si vyžiadali životy motocyklistov. "Dňa 30. marca 2024 na diaľnici R1 a 12. februára 2024 v katastri obce Gbely sa stali tragické nehody, pri ktorých prišli o život dvaja motocyklisti," priblížili policajti.

V roku 2023 polícia evidovala 579 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov, pri ktorých bolo usmrtených 21 motocyklistov a 76 ťažko zranených. Od začiatku roka 2024 do konca marca evidujú 26 dopravných nehôd, pri ktorých prišli o život dva motocyklisti a šesť bolo ťažko zranených.

"Polícia upozorňuje všetkých motorkárov, aby si uvedomili zodpovednosť za svoje činy na cestách a dodržiavali pravidlá bezpečnej jazdy. Aj Vy môžete prispieť k tomu, aby táto motocyklová sezóna bola bezpečná pre všetkých účastníkov cestnej premávky," dodal Hájek.