Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Polícia si pripomenula kolegov, ktorí zomreli pri výkone služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obete si uctili aj kladením vencov pri pomníku pred katedrálou. Po svätej omši nasledovalo podľa slov hovorkyne požehnanie vozidiel príslušníkov ozbrojených bezpečnostných a záchranných zborov.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Policajti si pripomenuli obete dopravných nehôd a kolegov, ktorí zomreli pri výkone svojho povolania. Venovali im tichú spomienku na svätej omši v Katedrále sv. Šebastiána v Bratislave. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

"Cieľom akcie bolo nielen uctiť si pamiatku obetí dopravných nehôd, chceli sme ňou upozorniť na krehkosť ľudského života, o ktorý tento rok prišlo pri dopravných nehodách 212 osôb," priblížila hovorkyňa. Podujatie organizovala polícia s vikariátom Ordinariátu Ozbrojených síl a ozbrojených zložiek rezortu vnútra.

Obete si uctili aj kladením vencov pri pomníku pred katedrálou. Po svätej omši nasledovalo podľa slov hovorkyne požehnanie vozidiel príslušníkov ozbrojených bezpečnostných a záchranných zborov. Na záver sa konala jazda vozidlami za obete.

"I tento rok sme s veľkým rešpektom a hlbokou úctou vzdali hold tým, ktorí zahynuli pri výkone svojho povolania a prejavili spolupatričnosť tým, ktorých sa táto udalosť osobne dotýka," doplnila polícia na sociálnej sieti.