Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Ministerka Matečná by na Kaliňákovom mieste odstúpila

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná počas tlačovej konferencie na tému: Poslankyňa Nicholsonová zavádza, vyvrátili sme všetky jej tvrdenia, 5. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kaliňákovu hlavu žiada okrem opozície aj Most-Híd.

Bratislava 5. marca (TASR) - Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS) by na mieste šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) odstúpila z funkcie.

"Vyvodila by som politickú zodpovednosť. V utorok zasadá koaličná rada, kde sa s veľkou pravdepodobnosťou bude rokovať o osude pána Kaliňáka,"
povedala Matečná na tlačovej konferencii v Bratislave.



Matečná nateraz nevidí dôvod na vlastné odstúpenie. Koaličná rada má podľa nej urobiť rozhodnutia. Obvinenia ohľadom jej osoby a mafie, ktoré jej adresovala podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), Matečná opakovane odmietla.

Kaliňákovu hlavu žiada okrem opozície aj Most-Híd. S požiadavkou prišla koaličná strana po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky, a tiež po zverejnení Kuciakových zistení, podľa ktorých majú byť vládni politici napojení na taliansku mafiu.