Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Poslanci neprijali uznesenie týkajúce sa použitia rakiet z KĽDR

Na snímke testovanie rakiet dlhého doletu typu zem-more 14. februára 2024 v Severnej Kórei. Severokórejský vodca Kim Čong-un sledoval v stredu skúšobné odpálenie nových protilodných rakiet Padasuri-6, ktorými má byť vybavené námorníctvo KĽDR. Foto: TASR/AP

Poslanci chceli, aby NR SR čo najdôraznejšie odsúdila vývoz balistických rakiet z KĽDR a ich obstaranie Ruskom, ako aj použitie týchto rakiet Ruskom proti Ukrajine 30. decembra 2023 a 2. januára 2024.

Bratislava 27. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok odmietli prijať uznesenie k ruským útokom severokórejskými balistickými strelami na Ukrajine. Podali ho poslanci za SaS.

Poslanci chceli, aby NR SR čo najdôraznejšie odsúdila vývoz balistických rakiet z KĽDR a ich obstaranie Ruskom, ako aj použitie týchto rakiet Ruskom proti Ukrajine 30. decembra 2023 a 2. januára 2024. Uznesením mal parlament vyzvať vládu SR, aby sa pridala k 48 štátom, ktoré doposiaľ v spoločnom vyhlásení odsúdili ruské útoky severokórejskými balistickými strelami na Ukrajinu.