Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Poslanci NR SR budú voliť členov Správny rady ÚPN a Rady SPF

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

O jedno miesto v Správnej rady ÚPN budú súperiť traja kandidáti, a to Peter Juščák, Branislav Borovský a Matej Medvecký.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Úloha zvoliť jedného chýbajúceho člena Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) a viacerých členov Rady Slovenského pozemkového fondu (SPF) stojí pred poslancami Národnej rady SR. Rozpravou k týmto dvom tajným voľbám začal piaty rokovací deň 35. schôdze pléna.

O jedno miesto v Správnej rady ÚPN budú súperiť traja kandidáti, a to Peter Juščák, Branislav Borovský a Matej Medvecký. Do Rady SPF na návrh vlády kandidujú Marek Gocník, Jaroslav Lovašš, Milan Hauer, Igora Chovan, Radoslava Hruška a Zoltán Lörincz.

Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie dostal nominácie na Miroslava Masarika, Róberta Pilarčíka, Dagmaru Požgayovú, Milana Romana, Dalibora Steindla, Janu Ujovú a Marcela Vrchotu. Z nich má plénum vybrať piatich. Samotná tajná voľba sa uskutoční v utorok (23. 10.) popoludní.

Poslanci budú pokračovať v rokovaní o ďalších poslaneckých návrhoch zákonov prevažne z dielne ĽSNS a nezaradených poslancov združených okolo Miroslava Beblavého. Hlasovanie o všetkých prerokovaných bodoch, aj tých z minulého týždňa, príde na rad v utorok.