Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Poslanec Milan M. sa v utorok postaví pred Najvyšší súd

Na snímke poslanec NR SR Milan M. na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici 16. apríla 2018. Foto: TASR - Branislav Račko

Voči pôvodnému rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa odvolal prokurátor aj obžalovaný.

Bratislava 1. septembra (TASR) – Najvyšší súd (NS) SR neeviduje procesné prekážky pred verejným zasadnutím v trestnom konaní proti poslancovi Národnej rady SR Milanovi M. (ĽSNS) naplánovaným na utorok 3. septembra. Milan M. je neprávoplatne odsúdený z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. TASR o tom informovala Zuzana Maslišová z referátu komunikácie s verejnosťou NS SR.

Voči pôvodnému rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa odvolal prokurátor aj obžalovaný. ŠTS vtedy odsúdil Milana M. na peňažný trest 5000 eur, ktorý by v prípade nezaplatenia znamenal pre poslanca pol roka väzenia.

Milana M. obžaloval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Dôvodom boli jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.