Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poslankyňa Verešová bude v parlamentných voľbách kandidovať za KDH

Na snímke Anna Verešová. Foto: TASR/Jakub Kotian

Za KDH budú kandidovať aj nezaradené poslankyne Elena Červeňáková a Soňa Gaborčáková, ktoré to avizovali v lete.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Verešová bude v budúcoročných voľbách do NR SR kandidovať za mimoparlamentné KDH. Spolu s predsedom hnutia Alojzom Hlinom to oznámila na stredajšej tlačovej konferencii. V KDH vidí Verešová priestor na realizáciu sociálnych či rodinných tém, ktorým sa v politike dlhodobo venuje.

"Dlhodobo vysielame signál, že sme pripravení rozprávať sa s ľuďmi, ktorí majú a zdieľajú naše konzervatívne a kresťanskodemokratické hodnoty, sme pripravení im ponúknuť priestor," povedal v stredu Hlina.

Verešová pripomenula, že hodnoty, ktoré predstavuje politika KDH, sa veľmi prelínajú s jej životným príbehom. "V KDH vidím prirodzený priestor, ako presadzovať moju predstavu o zachovaní dôstojnosti človeka, najmä v zdravotníctve, o ochrane života a rodinnej politike," povedala v stredu s tým, že má pripravených niekoľko legislatívnych návrhov, napríklad zákon na podporu a ochranu v tehotenstve a v materstve. Poslankyňa chce tiež pokračovať v ochrane a podpore náboženskej slobody vo svete.

Za KDH budú kandidovať aj nezaradené poslankyne Elena Červeňáková a Soňa Gaborčáková, ktoré to avizovali v lete. Spolu s Verešovou odišli v júni z poslaneckého klubu OĽaNO. Klub vtedy opustili aj jeho dovtedajšia predsedníčka Veronika Remišová a poslanec Jozef Lukáč. Remišová sa stala predstaviteľkou neparlamentnej strany Za ľudí, Lukáč vstúpil do hnutia Sme rodina.