Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér dúfa, že Sulík a Matovič budú nasledovať kroky Jankovskej

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Pellegrini je rád, že po jeho pondelkovom (2. 9.) stretnutí s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd) prišlo zo strany Jankovskej takéto rozhodnutie.

Bratislava 3. septembra (TASR) – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) dúfa, že predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a líder SaS Richard Sulík budú nasledovať kroky štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD) a odídu z politického života pre svoje stretnutia s Marianom K. Informoval o tom na sociálnej sieti.



Pellegrini je rád, že po jeho pondelkovom (2. 9.) stretnutí s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd) prišlo zo strany Jankovskej takéto rozhodnutie. Premiér vo videu zopakoval, že rozsudky vynášajú súdy a vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní. „Spravodlivosť sa nerobí na ulici a ani v médiách a ja dodnes nedisponujem konkrétnymi dôkazmi, ktoré by mi postačovali na vyvodenie politickej zodpovednosti“, uviedol Pellegrini.

Monika Jankovská končí vo funkcii štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti. Oznámila to na utorkovej tlačovej konferencii. Avizovala, že chce ďalej pôsobiť ako sudkyňa. Nevidí dôvod, prečo by nemohla pôsobiť v talári. Či zas bude kandidovať v parlamentných voľbách za Smer-SD, nepovedala, považuje to za predčasné. Do odchodu ju podľa jej slov nikto netlačil.