Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

PREMIÉR: Všetci traja ústavní činitelia si želajú pokoj v spoločnosti

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico . Foto: TASR - Michal Svítok

Traja najvyšší ústavní činitelia sa nedohodli na spoločnom znení písomného dokumentu, ktorým by reagovali na súčasnú situáciu v krajine po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Bratislava 9. marca (Teraz.sk/TASR) - Všetci traja ústavní činitelia si želajú pokoj v spoločnosti. Premiér Robert Fico to uviedol vo svojom vyhlásení po dnešnom rokovaní troch najvyšších ústavných činiteľov.

Premiér tvrdí, že na poludňajšie stretnutie na Bratislavský hrad šiel s nádejou, že sa podarí vyjadriť spoločnú snahu o stabilitu krajiny a upokojenie verejnosti. "Napriek tomu, že sme na formu mali rôzne názory, naše spoločné posolstvo zaznelo jasne: máme jedno jediné spoločné želanie, aby bol v spoločnosti zachovaný pokoj," deklaroval. "V tejto situácii nie je vhodná hra na slovíčka, to by bolo malicherné," dodal.



Robert Fico uistil, že právo na zhromažďovanie a vyjadrenie vlastného názoru sú základné atribúty demokracie. "Slovensko je demokratická krajina. Ako predseda vlády by som chcel poprosiť občanov, aby zachovali pokoj, nenechali sa uniesť prípadnými provokáciami a zabránili škodám na zdraví a majetku," dodal.

Východisko z krízy, ktorá vznikla v dôsledku dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej bude premiér podľa vlastných slov hľadať počas víkendu v rokovaniach s koaličnými partnermi. A keď sa dohodnú na konkrétnych krokoch, bude o nich Robert Fico informovať prezidenta Andreja Kisku.


Traja najvyšší ústavní činitelia sa nedohodli na spoločnom znení dokumentu, ktorým by reagovali na súčasnú situáciu v krajine po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Po rokovaní na Bratislavskom hrade to oznámil predseda NR SR Andrej Danko (SNS) s tým, že všetci traja majú želanie, aby sa v spoločnosti zachoval pokoj.

"Vítam toto stretnutie, na ktorom sme prešli aktuálne politické témy. Síce sme neskoncipovali politickú deklaráciu, ale želáme si, aby v spoločnosti bol zachovaný pokoj. My traja urobíme všetko v rámci našich kompetencií, aby neboli udalosti posledných dní akokoľvek politicky zneužívané," povedal Danko, ktorý stretnutie inicioval.