Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Premiér zablahoželal Schusterovi, poprial mu ešte veľa aktívnych rokov

Na snímke bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster počas novoročného prijatia bývalých primátorov mesta Košice spolu s gratuláciou k jeho 90. narodeninám v Historickej radnici mesta Košice 4. januára 2024. Foto: TASR Roman Hanc

Bravó, pán prezident Schuster, k tvojmu celoživotnému výkonu, napísal premiér Robert Fico na sociálnej sieti.

Bratislava 4. januára (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa pridal ku gratulantom bývalému prezidentovi SR Rudolfovi Schusterovi, zároveň k tým, ktorí vzdali hold vitalite bývalej hlavy štátu, oslavujúcej vo štvrtok 90. narodeniny.



"Bravó, pán prezident Schuster, k tvojmu celoživotnému výkonu," napísal Fico na sociálnej sieti, pričom zároveň priznal, že "súperiť s celoživotným elánom a pracovitosťou Rudolfa Schustera je prakticky nemožné".

Exprezidentovi zaželal ešte veľa aktívnych rokov. "Pripájam sa k určite nekonečnému radu blahoželajúcich z celého Slovenska a zahraničia, aby som do Košíc zaslal želania len toho najlepšieho," napísal ďalej premiér.

Rudolf Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe. Inaugurovaný bol 15. júna 1999 a päťročné funkčné obdobie ukončil 15. júna 2004. Pôsobil tiež ako primátor Košíc, počas Nežnej revolúcie v roku 1989 sa stal prvým ponovembrovým predsedom slovenského parlamentu.

Rodák z Medzeva neďaleko Košíc sa vo štvrtok dožíva 90 rokov.