Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra:Preverovanie policajtov NAKA nepotvrdilo trestnú činnosť

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ SR

Inšpekcia začala na jeseň minulého roka preverovať, či sa medzi banskobystrickými policajtmi nenachádzajú nájomní vrahovia.

Bratislava 13. marca (TASR) - Preverovanie banskobystrických policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) trestnú činnosť nepotvrdilo. Inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR ukončila vyšetrovanie ich údajného prepojenia na detviansku mafiu.

"Vyšetrovateľ inšpekcie MV predmetnú vec ukončil a v zmysle Trestného poriadku odmietol. Preverovanie v žiadnom smere nepotvrdilo podozrenia z trestnej činnosti príslušníkov PZ," uviedol pre TASR tlačový odbor rezortu vnútra.

Inšpekcia začala na jeseň minulého roka preverovať, či sa medzi banskobystrickými policajtmi nenachádzajú nájomní vrahovia. Preveriť mala aj ich údajné napojenie na detviansku mafiu. Vyšetrovanie sa začalo na základe blogu Radovana Bránika. Zverejnil tiež nahrávku, ktorá podľa neho zachytáva, ako sa v roku 2014 jeden z detvianskych podnikateľov rozpráva s bývalým policajtom o tom, ako sa zbavia jeho konkurenta.