Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska odcestoval do Štrasburgu, v EP vystúpi s prejavom

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Pavol Zachar

Kiska absolvuje v rámci stredajšej návštevy aj bilaterálne rokovanie s predsedom EP Antoniom Tajanim. Súčasťou jeho programu je tiež slávnostný obed s Tajanim i zástupcami politických skupín.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska odcestoval v stredu na jednodňovú pracovnú cestu do Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu. Na plenárnom zasadnutí prednesie na obed príhovor ako v poradí druhý prezident SR – po Rudolfovi Schusterovi, ktorý sa europoslancom prihovoril v máji 2001, keď bolo Slovensko kandidátskou krajinou na členstvo v Európskej únii.

Kiska absolvuje v rámci stredajšej návštevy aj bilaterálne rokovanie s predsedom EP Antoniom Tajanim. Súčasťou jeho programu je tiež slávnostný obed s Tajanim i zástupcami politických skupín. Potom sa Kiska stretne so slovenskými europoslancami a eurokomisárom Marošom Šefčovičom.

Prezidenta na ceste sprevádza štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok. Kiska bude prvým slovenským prezidentom, ktorý na pôde europarlamentu vystúpi odvtedy, ako Slovensko v roku 2004 vstúpilo do Únie.