Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Prezidentka plánuje v tomto roku spoločný obed s bývalými prezidentmi

Na archívnej snímke zľava Andrej Kiska, Rudolf Schuster, prezidentka SR Zuzana Čaputová a Ivan Gašparovič počas prijatia bývalých prezidentov SR na spoločnom novoročnom obede v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Prezidentka sa má okrem toho so Schusterom stretnúť na budúci týždeň v Košiciach.

Bratislava 4. januára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová plánuje aj v tomto roku tradičný obed s bývalými prezidentmi SR. Potvrdil to pre TASR jej hovorca Martin Strižinec. Termín zatiaľ nestanovili. Na obede by mala privítať svojich predchodcov vo funkcii hlavy štátu Rudolfa Schustera, Ivana Gašparoviča a Andreja Kisku.

Prezidentka sa má okrem toho so Schusterom stretnúť na budúci týždeň v Košiciach. Strižinec priblížil, že prezidentka sa chystá na podujatie, na ktorom má Schuster dostať vyznamenanie od brazílskeho veľvyslanca na Slovensku.

Rudolf Schuster sa vo štvrtok dožíva 90 rokov. Schuster bol druhým prezidentom Slovenskej republiky a zároveň prvým, ktorého si zvolili občania v priamej voľbe. Inaugurovaný bol 15. júna 1999 a päťročné funkčné obdobie ukončil 15. júna 2004.