Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Proces v kauze lodného kapitána Gerrita Jana K. odročili na august

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gerrita Jana K. na jar vydali holandské orgány na Slovensko na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Vzatý bol potom do väzby.

Bratislava 19. júla (TASR) - Mestský súd Bratislava I odročil hlavné pojednávanie v kauze lodného kapitána Gerrita Jana K. na 23. august. Dôvodom bola neprítomnosť obžalovaného na stredajšom pojednávaní zo zdravotných dôvodov.

"Súdu bola doručená lekárska správa lekárky Nemocnice pre obvinených a odsúdených Trenčín, ktorou nedovolila účasť obžalovaného na hlavnom pojednávaní z vážnych zdravotných dôvodov," priblížil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Gerrita Jana K. na jar vydali holandské orgány na Slovensko na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Vzatý bol potom do väzby.

Obžaloba sa týka krvavého incidentu, ktorý sa odohral na bratislavskej Obchodnej ulici v novembri 2014. Okresný súd Bratislava I koncom septembra 2016 uznal Holanďana za vinného z vraždy. Odvolací Krajský súd v Bratislave vrátil prípad prvostupňovému súdu v marci 2017.

Vyriešenie kauzy skomplikovala dlhodobá práceneschopnosť sudcu Rolanda Keményho, ktorý už bol v poradí druhým sudcom v prípade. Kauzu potom dostal na stôl nový zákonný sudca Michal Valent.

Policajti našli obhorené telo 25-ročnej mŕtvej ženy po požiari v byte na Obchodnej ulici v Bratislave koncom novembra 2014. Podľa polície mal obvinený Simonu z okresu Senica poraniť nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapáliť. Zavraždená utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela. Podľa prokuratúry bola motívom vraždy zo strany obžalovaného žiarlivosť.