Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Národné lesnícke centrum vydalo príručku, viaže sa k novej vyhláške

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide o pomôckou pre vlastníkov lesov, ktorá ich má naviesť k správnemu spôsobu hospodárskej evidencie podľa novej vyhlášky rezortu pôdohospodárstva.

Zvolen 7. septembra (TASR) – Postup na vedenie lesnej hospodárskej evidencie je názov novej verzie publikácie, ktorou Národné lesnícke centrum – Ústav lesníckeho poradenstva a vzdelávania (NLC – ÚLPV) Zvolen reaguje na aktuálnu zmenu legislatívy.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR totiž vydáva všeobecne záväzný právny predpis, ktorý ustanovuje podrobnosti o zásadách vedenia lesnej hospodárskej evidencie. "Týmto predpisom je vyhláška MPRV SR číslo 297/2011 Zbierky zákonov o lesnej hospodárskej evidencii, na základe ktorej vzniká povinnosť vedenia lesnej hospodárskej evidencie," približuje NLC.

„Publikácia je metodickou pomôckou pre vlastníkov lesov, obhospodarovateľov lesov, odborných lesných hospodárov a všetkých pracovníkov v odvetví lesného hospodárstva, ktorí prichádzajú do styku s lesnou hospodárskou evidenciou. Obsahuje výklad jednotlivých ustanovení vyhlášky, konkretizáciu a vysvetlenie pojmov, ktoré vyhláška obsahuje, návod na vypĺňanie evidenčných výkazov, ako aj konkrétne príklady vypĺňania jednotlivých evidenčných výkazov a vedenia grafickej evidencie," uviedla pre TASR Katarína Golianová, ktorá koordinovala prípravu a vydanie metodickej príručky.