Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Na Slovensku by mala vzniknúť Rada vlády pre protidrogovú politiku

Predajňa crazy shop na Stavbárskej ulici vo Vrakuni v Bratislave 21. februára 2011. Foto: TASR/Martin Baumann

Nová Rada by mala plniť koordinačné a odborné úlohy v oblasti protidrogovej politiky a problematiky nelegálnych a legálnych drog.

Bratislava 4. februára (TASR) - Poradný aparát vládneho kabinetu by sa mal už v najbližšom období rozšíriť o Radu vlády SR pre protidrogovú politiku. Navrhuje to ministerstvo zdravotníctva, ktoré už na pripomienkovanie predložilo návrh jej štatútu. Rada by podľa neho mala prebrať kompetencie a úlohy Výboru ministrov pre drogové závislosti a kontrolu drog a Ministerskej rady.


Šéfovať tejto rade by mala ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD), pričom post podpredsedu má obsadiť šéf rezortu práce Ján Richter (Smer-SD). Medzi stálymi členmi protidrogovej rady vlády by mal byť aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) či generálny prokurátor SR.

Nová Rada by mala plniť koordinačné a odborné úlohy v oblasti protidrogovej politiky a problematiky nelegálnych a legálnych drog. Zároveň má okrem iného garantovať, že sa budú realizovať priority a ciele jednotlivých oblastí Národnej protidrogovej stratégie. Výdavky spojené s činnosťou Rady by sa mali uhrádzať z rozpočtovej kapitoly ministerstva zdravotníctva.