Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Radíme: Pri práci si treba stanoviť hranice a myslieť na svoje zdravie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Dbajte na svoje fyzické a duševné zdravie, venujte sa záujmom a aktivitám, ktoré vás napĺňajú, radí Liga za duševné zdravie SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. marca (TASR) - Pri práci si treba nastaviť hranice a vedieť povedať nie nadmernému pracovnému zaťaženiu. Dôležité je tiež žiť vyvážený život a myslieť na svoje duševné aj fyzické zdravie. Na sociálnej sieti to pripomenula Liga za duševné zdravie SR.

Upozornila, že pri vysokom pracovnom zaťažení a prepracovaní, pri ktorom ľudia ignorujú svoje fyzické a duševné potreby, dochádza k chronickému vyčerpaniu, depresii a ďalším vážnym zdravotným problémom. Aby človek takémuto stavu predišiel, je podľa ligy dôležité učiť sa povedať nie nadmernému pracovnému zaťaženiu a udržiavať si vyvážený život.

"Dbajte na svoje fyzické a duševné zdravie, venujte sa záujmom a aktivitám, ktoré vás napĺňajú," radí. Dôležité je tiež podľa nej podporovať zdravé pracovné prostredie. "Zamestnávatelia by mali vytvárať podmienky, ktoré umožnia zamestnancom dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom," vysvetlila.