Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slováka v Rakúsku odsúdili za krádež konzerv a parfumov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zlodej bol v minulosti za takéto činy už štyrikrát trestaný.

St. Pölten 9. januára (TASR) - Súd v Dolnom Rakúsku uložil dvojročný trest odňatia slobody Slovákovi, ktorý ukradol v tamojších samoobslužných predajniach tovar v hodnote vyše 500 eur. Informovalo o tom v utorok internetové vydanie regionálneho týždenníka Niederösterreichische Nachrichten (NÖN).

Odsúdený muž, identifikovaný ako 27-ročný Marek V., podľa zverejnenej správy odišiel bez zaplatenia zo supermarketu v meste Bruck an der Leitha, kde si predtým vložil do tašky 27 konzerv s tuniakom, stojacich dokopy 80 eur. Následne navštívil aj drogériu, pričom ukradol parfumy za 430 eur.

V danom prípade išlo podľa NÖN o skúseného zlodeja, ktorý bol v minulosti za takéto činy už štyrikrát trestaný. Sudca mu na pojednávaní "rýchlo vysvetlil", že tentoraz nemôže rátať so zhovievavosťou: "Rakúsko predsa nie je samoobsluha. Ešte sa vo vašej vlasti nerozkríklo, že sa tu zlodeji prísne trestajú?"

Po tejto otázke sa Slovák údajne uškŕňal, vynesený rozsudok, ktorý zatiaľ nie je právoplatný, však prijal so zjavným "údivom", informoval týždenník.