Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Redakčná rada CME: V Markíze sa dodržiavajú žurnalistické štandardy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Redakčná rada CME bude aj naďalej veľmi starostlivo sledovať objektivitu a nestrannosť spravodajstva televízie a dohliadať na to, potvrdil Hans Mahr.

Bratislava 18. marca (TASR) - Redakčná rada skupiny CME deklaruje, že v televízii Markíza sa dodržiavajú žurnalistické štandardy a televízia ich uplatňuje nadpriemerne. Vyplýva to z vyjadrenia skupiny CME a jej redakčnej rady k situácii v televízii Markíza.

Redakčná rada preverovala situáciu priamo v Markíze v nadväznosti na pretrvávajúcu spoločenskú diskusiu o produkcii Centra spravodajstva a publicistiky televízie Markíza a spôsobe jeho riadenia. Členovia rady, novinári Hans Mahr z Rakúska a Roby Burke zo Spojených štátov, dospeli k záveru, že Markíza dodržiava všetky štandardy etickej a profesionálnej žurnalistiky a dbá na zásady objektivity, nestrannosti a vecnej správnosti.

"Skupina CME má pevne nastavené žurnalistické štandardy naprieč všetkými trhmi, na ktorých pôsobí," uviedol člen redakčnej rady CME Mahr. "V prípade televízie Markíza sme dospeli k názoru, že tieto štandardy sú nielen dodržiavané, ale že televízia patrí pri ich uplatňovaní medzi tie nadpriemerné," doplnil.

Mahr zároveň uviedol, že sa do Markízy v najbližšom období vráti a bude pokračovať v dialógu so zamestnancami centra spravodajstva a publicistiky. Taktiež potvrdil, že redakčná rada CME bude aj naďalej veľmi starostlivo sledovať objektivitu a nestrannosť spravodajstva televízie a dohliadať na to, aby sa nestala nositeľom agendy akéhokoľvek politického ovplyvňovania.