Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Rezort vnútra eviduje 2159 neuhradených faktúr za štátnu karanténu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Stráviť karanténu v zariadeniach štátu umožnili opatrenia prijaté v marci 2020 na spomalenie šírenia nového koronavírusu.

Bratislava 18. júla (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR aktuálne eviduje ešte 2159 neuhradených faktúr za štátnu karanténu. Celkovo ich vystavilo 17.289. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytol tlačový odbor MV SR.

"Za Slovenskú republiku, v mene ktorej Ministerstvo vnútra SR koná, bolo podaných spolu 3208 návrhov na vydanie platobného rozkazu. Príslušné súdy mali posúdiť opodstatnenosť a právny základ uplatňovaných nárokov. Aktuálne je 2308 právoplatných a vykonateľných súdnych rozhodnutí v prospech Slovenskej republiky," doplnil rezort.

Stráviť karanténu v zariadeniach štátu umožnili opatrenia prijaté v marci 2020 na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Po ich sprísnení v apríli ju už občania prichádzajúci zo zahraničia museli absolvovať povinne. V júni 2020 ju zrušili.

Verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský tvrdí, že Ministerstvo vnútra SR vymáha náklady za štátnu karanténu neoprávnene. O nákladoch mal podľa neho rozhodnúť Úrad verejného zdravotníctva SR, ktorý karanténu nariadil.