Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia: SR bude pokračovať v podpore Srbska

Na archívnej snímke M. Lajčák. Foto: TASR Dano Veselský

Minister Lajčák a prezident Vučič zhodnotili aj nedávne predčasné parlamentné voľby v Kosove a možnosti pokračovania dialógu Belehrad – Priština, ktorý je momentálne zamrznutý.

Bratislava/Belehrad 17. októbra (TASR) – Slovensko bude aj naďalej pokračovať v podpore Srbska v procese európskej integrácie. Vo štvrtok o tom v Belehrade ubezpečil prezidenta Srbskej republiky Aleksandra Vučiča minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD).

Politici sa venovali aj témam o bilaterálnych vzťahoch, srbskej eurointegračnej ambícii, ale aj prioritám slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a prediskutovali vnútropolitickú situáciu v Srbsku s ohľadom na nadchádzajúce parlamentné voľby.

Minister Lajčák a prezident Vučič zhodnotili aj nedávne predčasné parlamentné voľby v Kosove a možnosti pokračovania dialógu Belehrad – Priština, ktorý je momentálne zamrznutý. Partneri taktiež ocenili nedávne vyriešenie otázky dlhu z čias bývalej Juhoslávie a Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky.