Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

R.Kaliňák sa vzdal poslaneckého mandátu v bratislavskom zastupiteľstve

Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa zákona totiž táto funkcia nie je zlučiteľná s výkonom funkcie ministra.

Bratislava 4. mája (TASR) - Šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) sa dnes vzdal mandátu bratislavského mestského poslanca. Podľa zákona totiž táto funkcia nie je zlučiteľná s výkonom funkcie ministra.

"Dnes svoje vzdanie sa oznámil organizačnému oddeleniu bratislavského magistrátu," uviedol hovorca primátora hlavného mesta Ľubomír Andrassy s tým, že dnes uplynul termín, dokedy si Kaliňák musel v zmysel ústavy ako člen vlády vysporiadať svoj vzťah k iným voleným funkciám. "A tak aj k mestskému zastupiteľstvu, kde bol v posledných komunálnych voľbách zvolený za volebný obvod Bratislava-Petržalka," dodal. V zastupiteľstve by ho podľa hovorcu mal nahradiť Martin Dinuš (SDKÚ-DS-SaS-KDH-Most-Híd-OKS).

Andrassy informoval, že primátor Bratislavy Milan Ftáčnik musí teraz do 15 dní zvolať mimoriadne mestské zastupiteľstvo, aby si svoj poslanecký mandát mohol uplatniť náhradník, ktorý zloží aj poslanecký sľub.

Mandátu mestského poslanca sa 18. apríla vzdal aj Dušan Čaplovič (Smer-SD), ktorý sa po marcových parlamentných voľbách stal ministrom školstva. V zastupiteľstve ho nahradil Peter Hochschorner (Zmena zdola).