Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Rod Stewart: Pre Bratislavu chystám poriadnu rockovú šou s prekvapením

Na snímke Rod Stewart. Foto: TASR/AP

Stewart má stále dostatok energie, aby sa vydal na koncertné turné. Po úspešných koncertoch v Amerike a Ázii sa so svojou kapelou presúva do Európy.

Bratislava 17. mája (TASR) - O necelý týždeň, 22. mája, privíta Bratislava v Tipos aréne Zimného štadióna Ondreja Nepelu ďalšieho velikána hudobnej scény - Roda Stewarta. Legendárny hudobník, ktorý dosiahol takmer všetko, o čom sníval, vstúpil do Rock and rollovej siene slávy, získal množstvo prestížnych hudobných ocenení a vydal desiatky albumov. Jeho single trhali svetové hitparády niekoľko desaťročí. Rod je aj držiteľom Guinessovho rekordu, keď na pláži Copacabana odohral živý koncert pre viac ako 3,5 milióna ľudí. To sa už nikomu nepodarilo zopakovať. TASR informovala PR manažérka Zuzana Badinková.

Stewart má stále dostatok energie, aby sa vydal na koncertné turné. Po úspešných koncertoch v Amerike a Ázii sa so svojou kapelou presúva do Európy. Už 22. mája vystúpi prvýkrát v histórii aj v Bratislave. Ako sám povedal, fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadnu rockovú šou s jeho najväčšími hitmi.

"Uvedomujem si, že už nie som žiadny mladík, no skladanie hudby stále zbožňujem, rovnako ako aj živé koncerty. Energiu mi dodáva publikum. Energiu mi dávajú aj moji členovia kapely, sme ako veľká rodina a navzájom sa podporujeme. Aj vďaka nim nebývam pred koncertom nervózny, vždy si všetko naplno užijem," hovorí hviezdny spevák.

Rod už niekoľkokrát zažil, keď jeho album dosiahol najvyšší stupienok v rebríčku predajnosti. Podľa neho nič neprebije ten pocit, keď sa to stalo prvýkrát. No podarilo sa mu to opäť. Vo februári tohto roka vydal album so swingovými evergreenmi 30. a 40. rokov s názvom Swing Fever. Album nahral spolu s Joolsom Hollandom a celý tím sa modlil, aby po vydaní dosiahli aspoň Top 5, no aj s týmto albumom sa dostal na prvé miesto.

Na koncerte v Bratislave swingové skladby neodznejú. Rod totiž pripravuje pre svojich fanúšikov poriadnu rockovú šou, plnú najznámejších hitov a spoločného spievania.

"Bude to farebná, sexi a veľmi živá show. Na pódiu budeme takmer dve hodiny a určite zahráme všetky skladby, ktoré chcete počuť. A bude toho viac. Mám v pláne vykopnúť do publika niekoľko futbalových lôpt, ktoré podpíšem. Veľmi sa už na toto turné teším," uviedol Stewart.