Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Rada pre mediálne služby: Twitter je povinný odstrániť nelegálny obsah

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Rada zároveň uložila sankciu vysielateľovi programovej služby Západoslovenská televízia. Dôvodom bolo neposkytnutie vyžiadaných súvislých záznamov vysielania

Bratislava 25. apríla (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) na stredajšom (24. 4.) zasadnutí po prvý raz uložila povinnosť odstrániť nelegálny obsah dostupný na sociálnej platforme na zdieľanie obsahu. Rovnako aj zamedziť jeho ďalšiemu šíreniu vo všetkých členských krajinách EÚ. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru rady Lucia Michelčíková.

"Rozhodla, že spoločnosť Twitter International Unlimited Company je povinná odstrániť nelegálny obsah - príspevok s rasistickým obsahom šírený na platforme na zdieľanie obsahu X v členských štátoch EÚ okrem SR a je tiež povinná zamedziť jeho ďalšie šírenie v členských štátoch EÚ okrem SR," priblížila Michelčíková.

RpMS zároveň uložila sankciu vysielateľovi programovej služby Západoslovenská televízia. Dôvodom bolo neposkytnutie vyžiadaných súvislých záznamov vysielania. Dve správne konania začala rada voči vysielateľovi programovej služby Joj. Za neopodstatnené uznala desať podnetov.