Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

RTVS do svojho programu znovu zaraďuje Školský klub

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Relácii Školský klub budú predchádzať premiérové časti detského vzdelávacieho programu v rómskom a slovenskom jazyku S vami doma – Tumenca khere.

Bratislava 3. februára (TASR) – RTVS zaradí od 8. februára do predpoludňajšieho programu Dvojky reláciu Školský klub. "Reprízami edukatívnej série reagujeme na súčasnú pandemickú situáciu a stúpajúci počet žiakov, ktorí z dôvodu karantény chýbajú v škole," vysvetlil verejnoprávny vysielateľ.

Televízne vyučovanie určené pre žiakov 1. stupňa bude RTVS vysielať od utorka do piatka na Dvojke vždy o 10.25 h. "Jednotlivé dni budú zamerané na rôzne predmety - v utorok sa vyučovanie bude venovať slovenčine, v stredu vlastivede, vo štvrtok matematike a v piatok prírodovede," priblížil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko. "Všetky epizódy Školského klubu budú tiež tlmočené do slovenského posunkového jazyka," upozornil.

Relácii Školský klub budú predchádzať premiérové časti detského vzdelávacieho programu v rómskom a slovenskom jazyku S vami doma – Tumenca khere, ktorý Dvojka uvádza od januára pravidelne od utorka do piatka o 9.55 h. Po Školskom klube sa o 11.25 h môžu detskí diváci tešiť na premiérové časti relácie Táraninky mini, ktorých výber sa snaží tematicky nadviazať k obsahu preberanom v Školskom klube.