Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

RTVS: Jesenná programová ponuka poteší novinkami

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Divákov čakajú televízne premiéry filmov Piargy, Slúžka, Čierne na bielom koni a Čiapka.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Obľúbené relácie, ale aj novinky v podobe vedomostných súťaží, dokumentov, priamych prenosov či filmových premiér tvoria jesennú programovú ponuku RTVS. Verejnoprávne médium ju predstavilo na utorkovej tlačovej konferencii.

Jednotka ponúka každý pracovný deň novú vedomostnú súťaž Všade dobre, doma naj, z európskej filmovej tvorby uvedie v premiére napríklad francúzsko-taliansku komediálnu drámu Daj mi krídla či snímku Cesta. Od októbra bude v utorkovom prime-time vysielať ženské minisérie Ordinácia v Eifeli a Fosca. Vo štvrtok vysiela premiérové epizódy Hitu roka a po nich novú cestovateľskú rodinnú šou Kam k nám. Piatkový večer bude vysielať jubilejnú 10. sériu vedomostnej šou Čo ja viem a v nedeľnom prime-time prináša v septembri na obrazovky 1. ročník šou spojenej s udeľovaním ocenení Voda spieva.

Dvojka odvysiela premiéry dokumentov, ktoré majú osloviť aj najnáročnejších divákov. Patrí medzi ne seriál Architektúra 58-89 a Československý vesmír. Séria Manifest predstaví kľúčové osobnosti slovenského výtvarného umenia. Súťaživých divákov môže osloviť šou Lov slov. Sobotný blok hobby magazínov doplní Herbárium či magazín Hubačka.

Divákov čakajú televízne premiéry filmov Piargy, Slúžka, Čierne na bielom koni a Čiapka. Počas jesene ponúkne RTVS aj kinopremiéry svojich koprodukčných filmov Úsvit a Máme čo sme chceli.

Spravodajský okruh :24 odštartoval jesenné vysielanie reláciami venovanými predčasným parlamentným voľbám. Programová služba :Šport odvysiela napríklad ešte dva zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie v kvalifikácii Majstrovstiev Európy 2024, ako aj priame prenosy z Európskej a Konferenčnej ligy UEFA.

Rádio Slovensko prinesie počas jesene niekoľko noviniek. Patrí medzi ne aj rubrika Rádio Slovensko - Chutne! s receptami či informáciami o histórii jedla a tipoch na suroviny, stolovanie, dekorácie. Poslucháčom sa bude hlásiť aj nová rubrika Overovňa Rádia Slovensko, ktorá sa bude venovať dezinformáciám.