Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

RTVS odvysiela galavečer Krištáľové krídlo

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Z vyše 300 nominácií za rok 2023, ktoré do odborných diskusií priniesli porotcovia, ale aj verejnosť, sa do finálového výberu v desiatich kategóriách dostalo 30 nominácií a jedna Mimoriadna cena.

Bratislava 16. marca (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela v sobotu galavečer udeľovania ocenení Krištáľové krídlo. Podujatie, ktoré oceňuje významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu, si môžu diváci pozrieť v priamom prenose o 20.30 h na Jednotke.

Z vyše 300 nominácií za rok 2023, ktoré do odborných diskusií priniesli porotcovia, ale aj verejnosť, sa do finálového výberu v desiatich kategóriách dostalo 30 nominácií a jedna Mimoriadna cena. Tú odovzdajú v priestoroch Slovenského národného divadla (SND) v Sále opery a baletu speváčke a skladateľke Marike Gombitovej.

Počas galavečera Krištáľové krídlo sa diváci dozvedia mená laureátov ocenenia za rok 2023 a, ako avizujú organizátori 27. ročníka, môžu sa tešiť na bohatý program plný zaujímavých vystúpení. Udeľovanie ocenení bude mať štyroch moderátorov, ktorí sa divákom prihovoria v moderátorských vstupoch počas večera. Na pódiu sa objavia Marianna Ďurianová, Danka Barteková, Karin Haydu a Richard Lintner.

V programe slávnostného večera sa predstavia Gombitová, Adam Pavlovčin alias Adonxs, Barbora Hazuchová či česká kapela Mirai. Vystúpi aj Balet SND, ktorý slávnostný večer otvorí s dielom Carmina Burana. "Diva Marika Gombitová, ktorá si počas galavečera prevezme Mimoriadnu cenu za celoživotné dielo, odpremiéruje novú pieseň," prezradila Katarína Srkala, riaditeľka podujatia.