Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

RTVS: Pokrytie digitálneho vysielania T-DAB+ rozširuje o Prievidzu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Výhodou vysielania DAB+ je čistý zvuk bez šumov v stabilnej kvalite v celej oblasti pokrytia.

Bratislava 30. júna (TASR) - Všetky programové služby Slovenského rozhlasu si poslucháči budú môcť od soboty (1. 7.) vypočuť aj prostredníctvom nového T-DAB+ vysielača Prievidza. "Po úspešnom ukončení prebiehajúcej skúšobnej prevádzky bude z tejto lokality spustené riadne vysielanie," informuje o tom hovorca RTVS Juraj Púchovský.

Doplnil, že vysielač s výkonom 700 wattov bude slúžiť pre poslucháčov v lokalite Prievidza - Bojnice a okolie. "K už existujúcim lokalitám Bratislava, Košice, Žilina, Banská Bystrica, Nitra, Trenčín, Rimavská Sobota a Borský Mikuláš tak pribudne nová lokalita Prievidza," dodal hovorca.

Výhodou vysielania DAB+ je čistý zvuk bez šumov v stabilnej kvalite v celej oblasti pokrytia. Poslucháč vďaka rádiu s displejom dostane aj sprievodné digitálne informácie, ako napríklad názov hranej skladby, meno interpreta, názov programu a logo programovej služby.

Viac o digitálnom rozhlasovom vysielaní sa dozviete na www.cisteradio.sk, portáli venovanom digitálnemu rozhlasovému vysielaniu RTVS.