Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Saková, Šutaj Eštok a ani Drucker sa o budúcnosť Hlasu-SD neobávajú

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini reaguje na predbežné neoficiálne výsledky vo svojej volebnej centrále v Bratislave v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR Martin Baumann

Minister vnútra doplnil, že pre stranu je prioritou funkčná a stabilná vláda. Predpokladá, že o prezidentovi sa rozhodne v druhom kole volieb.

Bratislava 24. marca (TASR) - Ministri Denisa Saková, Matúš Šutaj Eštok a ani Tomáš Drucker (všetci Hlas-SD) sa neobávajú o budúcnosť Hlasu-SD po prípadnom víťazstve predsedu strany Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách.

"Myslím si, že keby bol Pellegrini zvolený za prezidenta, strana si tým vie pomerne silno polepšiť. A to je iba dobré pre pokoj a stabilitu celej vládnej koalície," povedal médiám Šutaj Eštok. Pellegrini avizoval, že sa po prípadnom víťazstve v prezidentských vzdá pozície šéfa strany.

Minister vnútra doplnil, že pre stranu je prioritou funkčná a stabilná vláda. Predpokladá, že o prezidentovi sa rozhodne v druhom kole volieb.

Saková hovorí o ambícii osloviť voličov ostatných kandidátov i ľudí, ktorí v prvom kole neprišli k volebným urnám. Cieľom kampane je podľa jej slov presvedčiť voličov, že Pellegrinimu ide o Slovensko a dôstojný život ľudí.

Šéf Hlasu-SD je podľa Druckera človek, ktorý rozumie problémom ľudí v regiónoch. "Rozumie aj tým, ktorí bývajú v mestách. Ľudia ho poznajú. Je to človek, ktorý prináša pokoj a dokáže spájať," podotkol.