Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

SaS vyzýva políciu, aby vyšetrila nelegálne psie zápasy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Za tieto skutky podľa Ďuriš Nicholsonovej možno hovoriť o trestnej sadzbe 12 až 15 rokov.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Opozičná SaS vyzýva políciu, aby vyšetrila prípad nelegálnych psích zápasov na Slovensku a s tým súvisiacu streľbu na redaktorku televízie Markíza, ktorá odkryla gang prevádzkujúci tieto zápasy na juhu Slovenska. Uviedli to na tlačovej konferencii v parlamente predstavitelia SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová a Jozef Rajtár. Vyzývajú tiež celé politické spektrum, aby sa spojilo a zabránilo "týmto extrémnym aktivitám".

Ďuriš Nicholsonová pripomenula, že na organizovanie nelegálnych psích zápasov na Slovensku upozornila Markíza. Polícia doteraz podľa poslankyne napriek viacerým podnetom nezačala žiadne trestné stíhanie vo veci.

Poukázala, že pri zápasoch používajú nehumánne a drastické metódy a okrem týrania ide o nepovolené prevádzkovanie lotérií a iných hier a tiež o neoprávnené podnikanie. Za tieto skutky podľa Ďuriš Nicholsonovej možno hovoriť o trestnej sadzbe 12 až 15 rokov. Polícia by podľa poslankyne mala stíhať nielen organizátorov nelegálnych zápasov, ale aj tých, čo na nich stávkujú.

"Pri zápasoch ide o desaťtisíce eur, pri exhibičných až o státisíce eur. Kto má v tejto krajine žalúdok a peniaze na to, aby si stavil? Všetci, ktorí sa na tom zúčastnili, by mali byť potrestaní," povedala Ďuriš Nicholsonová, ktorá tiež vyzýva políciu, aby riadne vyšetrila streľbu na redaktorku Markízy.

"Táto redaktorka odkryla kompletný gang, ktorý operuje na juhu Slovenska. Má mená podozrivých, očitých svedkov a počas nakrúcania po nej strieľali. Polícia rieši túto streľbu ako priestupok," opísala Ďuriš Nicholsonová. Podľa informácií z polície sa podľa jej slov za riadne vyšetrenie zasadzuje aj šéf Krajskej polície z Trnavy.

"Žiadame zodpovedné orgány, aby začali čo najrýchlejšie konať, budeme hovoriť aj s generálnym prokurátorom," doplnil v súvislosti s nelegálnymi psími zápasmi a streľbou Rajtár.