Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Drucker má vymenovať šéfa Národného centra zdravotníckych informácií

Na snímke minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker počas tlačovej konferencie na tému: Prvé výsledky revízie výdavkov na zdravotníctvo, dopravu a informatizáciu v rámci projektu Hodnota za peniaze, 25. júla 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Drucker vymenil šéfa NCZI Serváčka hneď po svojom nástupe do úradu, pretože podpísal pár dní po parlamentných voľbách zmluvu za 18 miliónov eur na dodávku systému k elektronickým preukazom poistenca.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Definitívnym šéfom Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) by mal byť Peter Blaškovitš. Inštitúciu už predtým viedol dočasne, a to po tohtoročnej výmene dovtedajšieho riaditeľa Igora Serváčka. Blaškovitš však nebol víťazom verejného výberového konania ako teraz. Toho sa tento september zúčastnil ako jediný.

"Splnil predpoklady a požiadavky zriaďovateľa," uvádza Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na webe. Jeho vymenovanie do tejto funkcie však ešte musí s konečnou platnosťou potvrdiť minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD), informovala hovorkyňa rezortu Stanislava Luptáková.

Drucker vymenil šéfa NCZI Serváčka hneď po svojom nástupe do úradu. Serváček totiž podpísal pár dní po parlamentných voľbách zmluvu za 18 miliónov eur s firmou Plaut Slovensko na dodávku systému k elektronickým preukazom poistenca, upozornil denník Sme.

Jeho vtedy dočasný nástupca Blaškovitš ju dal zrušiť. Obsahuje však klauzulu, podľa ktorej má firma nárok na pokutu vo výške nevyplatenej celkovej ceny. Drucker už dávnejšie avizoval, že štát sa nič platiť nechystá.

NCZI je štátna príspevková organizácia, jej zriaďovateľom je MZ SR. Má na starosti elektronizáciu zdravotníctva a vypracováva rôzne zdravotnícke ročenky.