Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Upršaným víkendom lejaky neskončili: Ďalšie silné zrážky už v utorok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Meteorológovia pre okresy Bratislavského kraja a okresy Senica, Skalica a Dunajská Streda v Trnavskom kraji vydali výstrahu prvého stupňa. Výstraha platí od utorka 10.00 h do stredajšieho poludnia.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Ako počas uplynulého víkendu aj v prvej polovici tohto týždňa bude na juhozápade SR intenzívny dážď. Meteorológovia očakávajú v priebehu utorka (19.9.) a prvej polovice stredy (20.9.) na niektorých miestach zrážky s úhrnom 30 až 40 mm.

V tejto súvislosti pre okresy Bratislavského kraja a tiež pre okresy Senica, Skalica a Dunajská Streda v Trnavskom kraji vydali výstrahu prvého stupňa. Výstraha platí od utorka 10.00 h do stredajšieho poludnia.

SHMÚ na sociálnej sieti informoval, že od piatka (15.9.) do nedele (17.9.) večer dosiahli na juhozápade SR úhrny zrážok viac než 30 mm. "Pre juhozápad sú zvýšené úhrny mimoriadne dôležité, pretože práve tu dosiahol deficit zrážok od začiatku roka 2017 na viacerých miestach mimoriadne vysoké hodnoty," upozornili meteorológovia. "Napríklad v Bratislave chýbalo od začiatku roka do polovice septembra 2017 približne až 210 mm zrážok oproti normálnemu stavu," uviedli.