Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na viacerých miestach Slovenska v noci výrazne pršalo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Najvyššie úhrny zrážok zaznamenal na východe stredného Slovenska a na Spiši, kde spadlo zväčša 20 až 48 milimetrov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Počas uplynulej noci pozoroval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na viacerých miestach na Slovensku trvalý dážď. Najvyššie úhrny zrážok zaznamenal na východe stredného Slovenska a na Spiši, kde spadlo zväčša 20 až 48 milimetrov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Najviac zrážok hlásila Rimavská Sobota - 47,9 milimetra a napríklad Vernár mal rovných 40 milimetrov, uviedli meteorológovia. Pomerne dobre podľa nich napršalo aj v zostávajúcej časti stredného Slovenska, kde namerali zväčša desať až 20 milimetrov.

Mimo Spiša mala väčšina východného Slovenska počas minulej noci len od jedného do desať milimetrov. "Nuž, a ako obvykle a v tomto roku je to už takmer pravidlom, na juhozápade pršalo opäť väčšinou len slabo," informuje ďalej SHMÚ. Väčšina staníc v tejto časti Slovenska namerala za posledných 24 hodín len jeden až šesť milimetrov zrážok.

"Na veľkej časti juhozápadu sa tak naďalej už od začiatku roka stupňuje deficit atmosférických zrážok. Napríklad na letisku v Bratislave je situácia už doslova hrozivá a ku začiatku septembra tu chýba už približne 200 milimetrov zrážok voči normálnemu úhrnu, ktorý by tu mal spadnúť za osem mesiacov," upozornili meteorológovia SHMÚ.