Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SHMÚ varuje pred vysokými teplotami na juhu a západe Slovenska

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom kraji a v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja maximálna teplota vzduchu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Vysoké teploty vzduchu sa v nedeľu môžu vyskytnúť na území západného a južného Slovenska. Na svojej webovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa.

Podľa meteorológov môže v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom kraji a v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja maximálna teplota vzduchu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," uvádza SHMÚ, ktorý pre uvedené lokality vydal výstrahy prvého stupňa s platnosťou od 14.00 do 18.00 h.