Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Dodávka elektriny na strednom Slovensku je vraj pod kontrolou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Niekoľko porúch budú musieť elektrikári podľa jeho slov doriešiť aj v priebehu zajtrajšieho dňa.

Banská Bystrica/Žilina 30. októbra (TASR) – Elektrikárom na strednom Slovensku sa po utorkovom veternom počasí a búrkach podarilo odstrániť množstvo porúch a počas nadchádzajúcej noci by mali mať elektrickú energiu všetky obce a mestá v regióne.

Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, podľa ktorého sú výnimkou iba Oravice v Tvrdošínskom okrese a niekoľkých odberných miest v okrese Liptovský Mikuláš.

„Bez elektriny zostanú desiatky odberateľov, ale vo väčšine prípadov ide o chaty a objekty, ktoré nie sú trvalo obývané. Vietor v tejto oblasti prevrátil veľa stromov, ktoré pretrhali vodiče vysokého napätia na viacerých miestach,“ priblížil Gejdoš.

Niekoľko porúch budú musieť elektrikári podľa jeho slov doriešiť aj v priebehu zajtrajšieho dňa. „Podarilo sa im však poprepájať vedenia, takže obyvatelia dotknutých obcí budú mať prúd z iných vetiev, ktoré fungujú. Zajtra sa môže stať, že počas odstraňovania porúch dôjde k nejakým výpadkom, ale budú skôr lokálneho charakteru a nemali by trvať príliš dlho,“ dodal hovorca.