Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Sklenár: SNP je pre všetkých Slovákov symbolom boja za slobodu

Na snímke minister obrany SR Martin Sklenár odovzdáva medaily účastníkom počas Pietnej spomienky pri príležitosti 10. výročia odhalenia pamätníka príslušníkov Pomocných technických práporov (PTP), ktorú organizovala Konfederácia politických väzňov Slovenska pri pamätníku pred Kostolom sv. Michala Archanjela v Banskej Bystrici 28. augusta 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zdôraznil, že účastníci Povstania sa otvorene a odhodlane vzopreli nacizmu, čím potvrdili záujem vziať osud národa do vlastných rúk.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Slovenské národné povstanie (SNP) je pre všetkých Slovákov symbolom boja za slobodu a ľudské práva. Uviedol to minister obrany Martin Sklenár. Zdôraznil, že účastníci Povstania sa otvorene a odhodlane vzopreli nacizmu, čím potvrdili záujem vziať osud národa do vlastných rúk.

"Počas tvrdých a neľútostných bojov v zákopoch, horách, na šírych poliach, tam boli položené základy našej modernej štátnosti, národného povedomia, vlasteneckého cítenia, ale aj vojenskej tradície, na ktoré sme právom hrdí," povedal minister.

Ako priblížila hovorkyňa ministerstva obrany Mária Precner, predstavitelia rezortu si na čele so Sklenárom v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici spolu s najvyššími slovenskými ústavnými činiteľmi a velením Ozbrojených síl SR v utorok pripomenuli 79. výročie vypuknutia SNP.