Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Školy sa môžu prihlásiť do projektu Vedomostné ostrovy

Projekt Vedomostné ostrovy. Ilustračná snímka.
Foto: Instagram

Katarína Mariňáková z Nadácie VW SK uviedla, že vedomostné ostrovy sú projektom, ktorým chceme podporiť inovatívne formy vzdelávania na základných školách a sprístupniť ich všetkým žiakom.

Bratislava 14. septembra (TASR) – Základné školy sa môžu prihlásiť do projektu Nadácie Volkswagen Slovakia (VW SK) s názvom Vedomostné ostrovy. Sto škôl získa interaktívny kiosk s aplikáciou animovaného ostrova, ktorý bude žiakom slúžiť ako zdroj vedomostí z rôznych oblastí.

"Vedomostné ostrovy sú projektom, ktorým chceme podporiť inovatívne formy vzdelávania na základných školách a sprístupniť ich všetkým žiakom. Cieľom je zároveň naučiť žiakov spájať teoretické poznatky s praxou a usmerniť ich pri výbere strednej školy," uviedla Katarína Mariňáková z Nadácie VW SK.

Súčasťou aplikácie sú interaktívne úlohy z oblasti techniky, nemeckého jazyka, ekológie a fyziky. Druhou časťou sú digitálne učebnice a kariérne poradenstvo. Žiaci okrem toho získajú na základe špeciálneho testu aj odporúčanie na výber strednej školy.

Školy sa môžu prihlasovať do 16. októbra. Na projekte Vedomostné ostrovy Nadácia VW SK spolupracuje s Agentúrou pre vzdelanie a vedu SEA.