Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Školy sa môžu zapojiť do environmentálneho programu Zelená škola

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V školskom roku 2018/2019 bolo do programu zapojených 345 materských, základných, stredných a špeciálnych škôl na Slovensku.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Školy majú ešte tento týždeň možnosť prihlásiť sa do 15. ročníka celosvetového programu Zelená škola, ktorého cieľom je motivovať školy k realizácii dlhodobých praktických a vzdelávacích aktivít, ktoré majú reálny pozitívny vplyv na životné prostredie školy a jej okolia. TASR o tom informovala PR manažérka Tatiana Slivková.

V školskom roku 2018/2019 bolo do programu zapojených 345 materských, základných, stredných a špeciálnych škôl na Slovensku. V programe sa žiaci počas dvoch školských rokov venujú vybranej environmentálnej téme ako napríklad odpad, voda, zeleň či doprava. "Učia sa pomenovať problémy, navrhnúť ich riešenia a spoločne s učiteľmi, rodičmi, upratovačkami, školníkmi či kuchárkami napríklad premieňajú školské dvory na záhrady, v ktorých sa učia, šetria vodu a energiu alebo prehodnocujú, z čoho sa varí v školskej jedálni, a hľadajú lokálnych producentov, ktorí následne dodávajú potraviny s nízkou ekostopou do škôl," uviedla Slivková. Environmentálne výučbové programy a aktivity sú prispôsobené pre všetky materské, základné, stredné a špeciálne školy.

Koordinátorom programu Zelená škola na Slovensku je Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica.