Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovenská advokátska komora má nové priestory

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Priestory, nachádzajúce sa v blízkosti sídla komory v Bratislave na Kolárskej ulici, v utorok slávnostne otvorili minister spravodlivosti SR Gábor Gál (Most-Híd) a predseda SAK Tomáš Borec.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Slovenská advokátska komora (SAK) môže využívať nové priestory, ktoré sú primárne určené na vzdelávanie koncipientov a na ďalšie vzdelávacie aktivity komory určené advokátom. Priestory, nachádzajúce sa v blízkosti sídla komory v Bratislave na Kolárskej ulici, v utorok slávnostne otvorili minister spravodlivosti SR Gábor Gál (Most-Híd) a predseda SAK Tomáš Borec.

"Téma vzdelávania budúcich právnikov a advokátov je jednou z nosných tém SAK," pripomenul šéf komory advokátov. Vzdelávacie priestory chce preto SAK využiť i na semináre organizované v rámci cyklického vzdelávania advokátskych koncipientov.

Novootvorené priestory sú v dlhodobom prenájme a prešli rekonštrukciou, aby vyhovovali požiadavkám SAK a účelu ich použitia. Okrem veľkej prednáškovej miestnosti pre 120 osôb, ktorú možno predeliť na dve samostatné prednáškové miestnosti, sa tu nachádzajú kancelárie vzdelávacieho oddelenia komory.