Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

SR chce podporiť vysporiadanie pozemkov v obciach s rómskou komunitou

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Domácnostiam marginalizovaných rómskych komunít by sa realizáciou opatrení smerujúcich k legalizácii stavieb v ich prospech mali zlepšiť štandardy hygieny bývania.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Štát chce podporiť vysporiadanie pozemkov v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Vyhlásil preto výzvu na národný projekt "Asistencia obciam s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít pri usporiadaní právnych vzťahov k pozemkom pod osídleniami". TASR o tom informovali z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.

Na výzvu je zo zdrojov Európskej únie vyčlenených 17.273.250 eur. "Cieľom výzvy je podpora procesov spojených s usporiadaním vlastníckych a užívacích vzťahov k pozemkom v osídleniach v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít," priblížili z úradu.

Domácnostiam marginalizovaných rómskych komunít by sa realizáciou opatrení smerujúcich k legalizácii stavieb v ich prospech mali zlepšiť štandardy hygieny bývania. Viac informácií o projekte je na stránkach www.eurofondy.gov.sk a www.romovia.vlada.gov.sk.